dissabte, 1 de setembre del 2012

Concertació a les escoles que segreguen per sexe

Fa pocs dies el Tribunal Suprem Espanyol (TS) va donar la raó a la Junta d'Andalusia i a l'últim govern de Cantàbria que van negar el concert educatiu a dos col·legis que segregaven l'alumnat per sexe, basant-se en l'incompliment de l'article 84.3 de la Llei Orgànica d'Educació de l'any 2006. Aquesta sentència afecta especialment als centres educatius vinculats a l'Opus Dei que reben fons públics de les comunitats autònomes.

Davant d'aquesta noticia i en referència a aquest article, el ministre d'educació, el Sr. Ignacio Wert, va afirmar en una entrevista en la cadena Ser que "No es preciso tocar la descripción que se hace de las causas de discriminación que no son admisibles. Pero sí es posible hacer alguna referencia explícita a que esta modalidad de oferta educativa en determinadas condiciones no tiene por qué suponer ni discriminación ni segregación". El ministre es va mostrar així favorable a incloure un apartat a la nova llei d'educació (LOMCE) on es deixi clar que l'educació diferènciada no implica discriminació en l'escolarització i, per tant, podrien continuar aquests concerts educatius.

Cal recordar que a les Illes Balears el passat 17 de maig la conselleria d'educació va establir el concert educatiu de 3 centres vinculats a l'Opus Dei: Llaüt, Aixà i Aladern. Per la seva part, la Conselleria ha defensat que no subvenciona cap centre educatiu que separi els alumnes per sexe.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada